Sunset

Jag skulle vilja blogga hur mycket som helst och visa alla bilder jag tar. Men på något sätt hinner jag inte ändå, jag lägger all min vakna tid på skolan just nu känns det som, suck..

Norefjäll

Jag är hemma från Norge nu, har haft det helt underbart. Nu gäller det bara att orka gå upp imorgon, godnatt.

Den där underbara känslan..

.. när ens prao börjar 13.30 och man kan sova så länge man vill. ♥

...

Orkar inte blogga nu. Har varit en seg dag och det var inte så mycket att göra på min prao. Hoppas att det blir roligare imorgonnär jag ska följa med och fota en handbollsmatch! 
Har fått veta idag också att jag inte gick vidare till läger 5 i västgöta i handboll. Känns lite surt just nu faktiskt, men alla ni som gick vidare är verkligen värda det, sjukt duktiga! Jaja, det är bara att fortsätta kämpa och visa att jag vill..

A drop in the ocean, a change in the weather

Jag måste bara börja med en sak, jag älskar livet just nu. Jag har världens grymmaste vänner som bara genom att finnas får mig att blir så jäkla glad och världens finaste kille är bara min min min. Min prao plats är superkul och på torsdag åker jag till Norge och åker skidor med fina Andrea. Känner bara att allt är underbart ♥

Jo, min prao plats föresten. Jag fick plats på Alingsås Tidningen, på bildredaktionen med en fotograf där. Super kul att se hur det faktiskt är att jobba som fotograf på riktigt. Jag började 12 och slutade halv 4, och där imellan hade jag 1 och ½ timme rast också. Helt okej för mig.. ;) Fick ta några bilder, redigera dem och sedan skriva ut dem. Imorgon börjar jag 11, men nu ska jag gå och lägga mig. Vi hörs

Sister


På väg hem

Nu sitter jag på tåget hem igen. Tummen ner för SJ känner jag. Först blir första tåget från Östersund till Stockholm 1 och ½ timma sent. Så då missar vi vårt andra tåget från Stockholm med 10 minuter, och behövde boka om våra biljetter och får biljetter till ett mycket långsammare tåg än det som vi skulle åkt egentligen. Men nu sitter vi på tåget och vi kommer ju hem iallafall, även fast det blir 3 ½ timma senare än det egentligen skulle vart. Inte så kul direkt. 
Jag har som ni kanske märkt inte bloggat något alls den här veckan, jag har helt enkelt haft alldeles för roligt! Träffat flera saknade släktingar och åkt skidor i Åre. Det här har varit mitt bästa lov på länge. 
Hur har erat lov varit? Vad har ni gjort?Love

Glad alla hjärtans dag allihopa! Känner mig lite forever alone här uppe i Jämtland, eftersom Herman är någon annanstans och åker skidor han också. Jaja.. Saknar honom.. Hoppas att ni haft en grym början på lovet precis som jag! Men efter ungefär 15 timmars tåg och några timmars skidåkning är jag faktiskt ganska trött. Kram

På väg

Nu har vi för en stund sedan hoppat på tåget mot Umeå och Luleå.  Efter ett byte av tåg sitter vi nu på nattåget. Jag gillar inte direkt att åka tåg så långt, det tar ungefär 13 timmar så vi kommer fram vid 8 imorgon bitti, men det är iallafall bättre än att åka bil. Vi ska först till Åre/Duved där vi ska åka skidor i två dagar, sedan åker vi vidare ner mot Östersund där vi ska bo några nätter hos min farfar. Det ska bli riktigt kul tror jag. Ni får lite bilder från min instagram med brist på andra idéer! KRAMPhotoshoptips: svartvitt med färgtoning.

Detta Photoshop tips är gjort i Photoshop CS5. Det kan säkert funka i andra program också, som t.ex Photoshop Elements, men då får ni prova er fram själva! 
Mitt Photoshop är på engelska, därför är en del av namnen därför på engelska. Men jag hoppas att du ska tycka om mitt tips, och kommentera jättegärna vad du tycker!


1. Gör bilden svartvit.
Man kan göra en bild svartvit på flera olika sätt, men jag brukar nästan alltid använda Gradient Map (Övertoningkarta).
Gå till Layer > New Adjustment Layer > Gradient Map (Lager > Nytt justeringslager > Övertoningkarta)
Välj den toning som går från svart till vitt, då blir bilden svartvit.
2. Lägg till en färgtoning
Nu kommer vi till det som är själva tipset. Gå till Layer > New Adjustment Layer > Selective Color (Lager > Nytt justeringslager > Selektiv färgförändring) och ställ in Colors (Färger) som nu står på rött, till svart.
Du kan själv exprimentera med hur du vill göra med färgerna. Eller så kan du ställa in dem på samma sätt som jag gjort, du väljer själv.
Och det var allt! Två enkla sätt till en väldigt häftig och effektfull redigering. Lycka till och länka gärna när ni testat!

Tolfte februari


The boys who..

We ♥ it

Jag tar med mig kameran och går ut i det fina vädret nu. Ska försöka få med mg min lillasyster också så blir det ännu er bilder. LATER

Whooop

bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
Wow, tack. Äntligen har jag kommitöver 100, tack så jättemycket. Jag har fått 6 nya prenumeranter sedan jag började, i onsdags. Ni, tillsammans med alla fina kommentarer ni skriver gör mig så jäkla glad! LOVE

Thailand 2011 II


2131

Jag har inte bloggat någonting idag, och ni fick bara några tidsinställda inlägg igår. Har tillbringat dom två senaste dagarna med världens underbaraste personer. Ni är bäst ni ♥Fairyography

 

Jag hittade den här otroligt söta bloggen igår. Har inte hunnit eller orkat kolla så jättemycket så om jag ska vara ärlig så vet jag faktiskt inte vad fotografen heter, hehe ;) Men jag tycker verkligen att ni ska gå in och kolla på dom underbara bilderna. LOVE

Klara II


Flickr

Har ni sett min sida på Flickr? Om inte, ta er gärna en liten titt! Elin Photography

Klara ♥


Thailand 2011


Scrabble


Nu börjar vi om på riktigt

Nu kanske ni blir riktigt förvånade, eller ja, jag blev det själv iallafall. Jag har nämligen bestämt mig för att försöka börja blogga igen! Det har gått hur lång tid som helst, mer än två månader, sedan jag bloggade sist. Jag har funderat på det här i flera dagar, om jag skulle starta en ny blogg, eller fortsätta med min gamla. Och idag bestämde jag att jag ska fortsätta här, på samma plats som jag alltd varit, aphotostory.blogg.se
När jag bestämde mig för att ta en bloggpus hade jag många träningar varje vecka och mycket i skolan, det har jag fortfarande i och för sig, men nu är jag mycket mer taggad! 
Så vad säger ni, hjälper ni mig att lyfta bloggen och mina foton, till en högre nivå än vad det var förut? Vad gör vi, nu kör vi!